ПЕРСОНАЛИЗИРАНО ХРАНЕНЕ

Email Newsletter

Subscribe to our monthly email newsletter to stay up to date with the latest news, articles and stories from Avada Yoga:

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.

В стремежа си да се справим с излишните килограми, често прибягваме до ограничения в храненето, без да си даваме сметка, че неадекватната диета може да навреди сериозно на нашето здраве. “Най-разпространената грешка е самолечението и едностранчивият подход в борбата с излишните килограми”, подчертава д-р Паскалева – дългогодишен специалист в борбата с наднорменото тегло.

“Доказано е, че от една страна трябва да се променят вредните навици на хранене, както и отношението към храната, а от друга да се прилагат съвременните тенденции на нутрициологията, нутригенетиката. Иманно на тяхна база се изготвя Нутригенетичната диета”.

Прилаганието на различни тестове за персонализиране на хранителните режими – кръвен тест за хранителна несъвместимост, ДНК тестовете занчително облекчава работата на специалиста.

Нутригенетичната диета, новост в световната практика е базирана на генетични изследвания, които включват добре проучени и клинично доказани полиморфизми, насочени към храненто и усвояване на нутриентите, влияещи на риска от затлъстяване и способността за отслабване. Генетичният профил на човек повлиява начина, по който той реагира на трите научно доказани най-ефективни режима за отслабване – нискомазнинен, средиземноморски и нисковъглехидратен, на балансиране енергията и регулация приема на храна, на двигателните нужди и вличнието им към горенето на мазнини. Изследванията показват, че различните хора реагират по различен начин на различните диети и няма една единствена диета, която е подходяща за всеки.

Чрез анализ на ДНК резултатите на даден пациент, лекаря-специалист може да препоръча най-добрата възможна диета за него, най-добрия режим на хранене и спорт, най-добрите за него нутриенти, честотата и варияциите им на прием.

Д-р Паскалева, дългогодишен специалист в областта на съвременните тенденции в храненето подчертава, че “Нутригенетичната диета е ключът към здравословното отслабване”.

Персонализираната Нутригенетична диета е базирана на предварителни консултации за изследване на генни полиморфизми оказващи въздействие върху хранителните навици и реакция към храни, метаболитни фактори и теглото, физическа активност и нуждата от хранителни вещества на база натрупания опит в нутригентиката.