Както знаете д-р Паскалева е част от екипа специалисти, които се грижат за подготовката на Тео в качеството си на нутригенетик, още от предизвикателството 24 часа нон-стоп плуване в басейн, после 71 часа нон-стоп плуване в открито води и всички останали предизвикателства на плувеца, които следват едно след друго и с които той не спира да предизвиква себе си и целия си тим.

Последното от тях завърши само преди броени дни.

На 14-ти и 15-ти октомври Тео Теодор Цветков се състезава в Малта с плувци от 10 различни държави. X-WATERS Malta, където се класира

  • първи на 6 км – разстоянието между остров Гозо и Малта, преминавайки през остров Комино. #3Острова1Плуванеи

  • втори на дисциплината от 1 км

Искам да изразя голяма благодарност за тази невероятна възможност и за личната си победа, особено специални благодарности на Dr Paskaleva / Д-р Силвия Паскалева ди – физиотерапевт, диетолог за нейната безценна подкрепа и помощ, които направиха участието ми възможно, споделя младия плувец.

Често пъти задават въпроса на д-р Паскалева защо и как стана част от този екип? Все пак Тео живее и тренира в Русе, а тя работи в София.

Първоначалната идея дойде от д-р Христо Метев, който е специалист белодробни болести и следи състоянието на Тео от дълго време. Той ме потърси в качеството ми на диетолог и нутригенетик, тъй като младият плувец трябваше да свали няколко килограма, за да подобри формата си. Още от първия си разговор с д-р Метев обаче разбрах, че ни предстои много по-задълбочена и продължителна работа заедно, споделя д-р Паскалева.

Тео си беше поставил изключително амбициозни цели като спортист, за чиято реализация беше нужно да прецизираме приема на добавки, да подобрим тренировъчния му режим, да ускорим процеса на възстановяване. Бях много развълнувана от възможността да бъда част от подобна трансформация и без колебание приех поканата да се присъединя към екипа.

Пълното интерю може да прочетете в сайта на ReGena тук.

За емоциите, стреса, предизвикателствата, трудностите, несгодите, за безрезервната отдаденост на неговия тим, както и за най-вълнуващите моменти от 71 часа непрекъснато плуване ще можете съвсем скоро да прочетете в специалната книга, която Тео ще издаде.

Може да последвате Теодор Цветков (Тeo) във Фейсбук за да следите всички негови прояви, голяма част от които са свързани с благотворителност, както и новините около издаване на неговата книга.

Той е плувец, рекордьор, но преди всичко човек с голямо сърце, посветил живота си на благотворителността, споделя за Тео журналиста Петър Бакърджие

Гледайте цялото интервю с Теодор Цветков в линка по-долу:

https://btvsport.bg/za-sporta-bez-klisheta/teodor-cvetkov-pred-btv-za-rekordite-s-kauza.html?p=2#page_break_2